Konsert med solistprisvinnaren Alva Holm

söndag 7 april, 2024
Kl: 19.00
Rosenfredsskolan

Den unga violinisten Alva Holm påbörjade sina musikstudier vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och studerar nu vidare vid Hochschule für Musik Hanns Eisler. Hon har erhållit flera stipendier, priser och utmärkelser, bl a det prestigefyllda Solistpriset* 2022.

Den danske klarinettisten Mathias Kjøller är utbildad vid Det Jyske Musikkonservatorium och har erfarenhet som förste klarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Utöver att ha mottagit flera priser och utmärkelser har Kjøller uppträtt vid festivaler som West Cork Chamber Music Festival, DSQ Festival och Bergen International Festival.

Den norske pianisten Christian Ihle Hadland har uppträtt på några av världens mest prestigefyllda scener. Han vann Den norske solistpris 2007 och utsågs 2011 till BBC New Generation Artist. I år är han aktuell med en konsert på Carnegie Hall i New York tillsammans med den uppmärksammade violinisten Johan Dalene, som gästade VKF för några år sedan.

Igor Stravinskij
Historien om en soldat
Paul Schoenfield
Trio för klarinett, violin och piano
Adolf Fredrik Lindblad
ur Pianotrio g-moll op 10
Béla Bartók
Kontraster, Sz 111

*Solistpriset är Sveriges främsta solisttävling, Kungl. Musikaliska akademiens största pris för yngre musiker. Solistpriset delas ut vartannat år. Tävlingen är nationell och står öppen för sångare och instrumentalister inom konstmusikområdet. Tävlingen genomförs av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik.

Featured image for “Konsert med solistprisvinnaren Alva Holm”