Om Varbergs Konsertförening

Om föreningen

Varbergs Konsertförening är en ideell förening som bildades 1985. VKF stöds av bland annat Varbergs kommun, Region Halland och sponsorer. Åtta till tio konserter med kammarmusik och symfoniska verk anordnas vanligen per spelår, i regel på Varbergs Teater. Föreningen är medlem i Kammarmusikförbundet.

Medlemskap

Som abonnent blir du automatiskt medlem i Varbergs Konsertförening. Det innebär att du blir kallad till årsstämman och har möjlighet att påverka val av styrelse. Du kan också göra din röst hörd genom att lämna in skriftliga synpunkter (motioner) till årsstämman. Protokoll från årsstämman 2023 finns här.

Image
Personuppgifter

Information om hur föreningen hanterar personuppgifter finns här.

Tillgänglighet

Varbergs Teater har två platser för rullstol samt är utrustad med hörslinga. Stor toalett finns i anslutning till teatern. Parkeringsplatser  för rörelsehindrade finns bredvid teatern. För mer information om tillgänglighet vid evenemang kontakta oss.

Konsertgåva

Vid varje konsert under spelåret 2023-2024 skänker föreningen ett bidrag till en insamling för återuppbyggnaden av musiklivet i Ukraina. Insamlingskontot administreras av Kungliga Musikaliska Akademien. Kontot är öppet även för bidrag från privatpersoner.
Bankgiro 5856-6415
Swish 1232794741.

Styrelse

Lennart Folkeson, ordförande
Marianne Sundius, vice ordförande
Lena Möllerström Nording, kassör
Marie Louise Nord, sekreterare

Övriga ledamöter: Per Axelsson, Göran Håkanson, Ing-Mari Janzon, Ingela Svenson och Annika Werdelin

Stadgar

Föreningens stadgar går att läsa här.

Stipendium 

Varbergs Konsertförening utlyser upp till tre stipendier för att uppmuntra ungdomar som visat prov på stor musikalisk förmåga inom det konstmusikaliska området. 2023 års stipendium har tilldelats Arvid Wermelin, trumpetelev vid Varbergs Kulturskola.

Information

Följ oss gärna på sociala medier för att ta del av löpande information och bilder från konserterna eller anmäl dig till vår nyhetsbrev längst ner här på sidan.